top of page

Trauma

Traumatische gebeurtenissen laten sporen na in het lijf. Je kunt fysieke klachten ontwikkelen of het voelen en het contact met je lijf gaat moeizaam. Het kan het ook moeilijker maken om te herstellen bij klachten omdat het bijvoorbeeld lastig is om je lijf te vertrouwen, om te ontspannen of omdat je hele systeem in een soort onveilig gevoel terecht komt. Je lichaam heeft zich als het ware op slot gezet.

In de praktijk merk ik dat cranio helpt bij het weer leren toelaten, voelen, vertrouwen. Het helpt om spanningen los te laten, het durven toelaten van spannende sensaties in je lijf en stukje bij beetje je hele lijf weer te kunnen bewonen. Dit doen we zonder de spanningen opnieuw te beleven.

 

Cranio is een aanvullende behandeling die je lichaamsgericht helpt om het leven in je lijf terug te vinden. Het is ook mogelijk om dit naast of na een ander trajekt te doen. Zo komt het voor dat ik mensen helpt die na een EMDR behandelingen nog steeds merken dat het lijf niet helemaal meedoet. Ook werk ik naast of in samenwerking met een andere therapeut, dat kan ook je psychotherapeut zijn.

Om veilig te kunnen werken heb ik aanvullende seminars en cursussen gevolgd over trauma.

Een cliënte omschrijft het zo:

Als ik zou omschrijven hoe het voelt wat Karin in de behandeling doet dan is dat voor mij dat ze met haar handen en aandacht de verbinding legt tussen mijn brein en gevoel. Een soort versterker, ik voel veel duidelijker wat er in mijn lichaam gebeurt als Karin haar handen op verschillende plekken op mijn lichaam legt.

 

Toen ik jaren geleden bij Karin begon voelde ik eigenlijk niks alleen veel spanning en pijn, mijn lichaam en geest waren compleet van elkaar afgesloten. Ik was afgestompt en ik stond daardoor ook niet in contact met mijn lijf. Ik durfde ook niet te voelen o.a door de trauma's die er waren, bang dat ik overspoeld zou worden en in elkaar ging storten. Karin gaf me het vertrouwen en de veiligheid die ik nodig had om in de loop van de jaren steeds meer in mijn lichaam te komen en deze ook te leren vertrouwen.

 

Het contact ervaar ik echt als heel fijn, super waardevol, veilig, liefdevol en vertrouwd. Ze heeft en staat me nog steeds bij in mijn proces en heeft heel veel bijgedragen aan wat ik nu inzie als een hele belangrijke basis namelijk het dúrven en daardoor ook aanwezig kúnnen zijn in je eigen lichaam.

 

Om nog iets dieper in te gaan in wat je zou kunnen voelen tijdens een behandeling. Ik merk bijvoorbeeld vaak dat er heel veel spanning zich heeft opgebouwd bij mijn achterhoofd. In de loop van de behandeling voel ik dat hier meer beweging in komt en voel ik vaak de prop spanning langs mijn keel, borst en buik naar beneden zakken. Na een tijdje lost dit zich op en voel ik minder pijn en meer ruimte bij mijn achterhoofd.

bottom of page