top of page

Over Karin Lavrijsen

Ruim 10 jaar geleden startte ik mijn eigen praktijk voor fysiotherapie en werkte in het begin vooral als waarnemer in veel verschillende praktijken. In dat werk ging ik me steeds meer interesseren voor chronische klachten, en waarom een klacht bij de ene persoon zo anders verloopt als bij de ander. Ik ontdekte dat ik klachten vaak niet kon verhelpen met behandeling op het niveau van spieren, gewrichten en oefeningen.

 

Het werken met triggerpoints en fascia gaf mij handvatten om op andere plekken in het lijf te zoeken naar oorzaken van klachten.  Daarna leerde ik cranio kennen. Dat maakte de puzzel compleet. Nu kon ik ook werken met onderlinge systemen als het zenuwstelsel en de voeding van het weefsel. Ook ontdekte ik dat je eigen persoonlijke leven een grote invloed op hoe je lichaam werkt. Ik begon mijn eigen praktijk om deze holistische manier van werken te kunnen aanbieden; om te werken met zowel de spieren en gewrichten als met de onderliggende voeding, het zenuwstelsel en persoonlijke patronen.

 

Niets doen is ook iets doen

Inmiddels werk ik al een aantal jaar met de subtielere lagen van het lijf. Dat heeft mij veel gebracht. Ik heb geleerd dat er inderdaad heel veel kan veranderen, en dat dat meestal niet vanuit je wilskracht gebeurt maar juist vanuit luisteren en toelaten. Ook mijn rol als therapeut werkt niet vanuit het ‘willen’; het vraagt van mij dat ik aanwezig ben en luister naar je lijf en het niet ga ‘fiksen’. Ik word nog steeds geraakt door hoe zo’n subtiele aanraking zoveel kan losmaken. En ik geniet nog steeds van nieuwe ontdekkingen, opleidingen en cursussen die ik mag doen.

 

Het werken met cranio heeft niet alleen mijn werk verrijkt, maar ook mijn leven. Ik kan steeds meer vanuit mijn binnenste kern leven en voel beter wat er van daaruit wil gebeuren. Dat is niet altijd makkelijk. Maar ik voel me vrij en ik vertrouw erop dat het leven mij iets te brengen heeft, en ik het leven. Soms vraagt het wat geduld; moet ik steeds weer even stilstaan want het lijf gaat op ontdekking vanuit de rust, niet vanuit de wil. 

Buiten de praktijk zorg ik voor mijn twee fantastische dochters Lieve en Nore. Ik woon en werk in Nijmegen en geniet graag alleen of met vrienden van de mooie natuur rondom de stad.

Opleidingen:

CranioSacralBiodynamics, Reliantie Insituut 

Upledger CranioSacraalTherapie, Doorn

Fasciatherapie, Erasmus MC Rotterdam

Fysiotherapie, Hoge School Thim van der Laan

Sociale Wetenschappen RUN, master of science

bottom of page